Reizen!

Door: Ingmar & Liza

Blijf op de hoogte en volg Ingmar en Liza

25 Oktober 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hai allemaal!

Vanuit een enorm koud, regenachtig Krugerpark een berichtje van ons. Zijn weer genoeg dingen gebeurd en ook veranderd de afgelopen week, korte update:
We vertrekken i.p.v. volgende week zondag, deze zondag (morgen) al, verder richting het Kruger National Park. (We zitten nu in het Greater Kruger Park). We hebben 2 jongens ontmoet een aantal weken geleden in het hostel waar we verblijven, en om een lang verhaal kort te maken gaan we vanaf morgen met hun reizen t/m Port Elizabeth. Ze hebben een auto gehuurd en gaan we lekker cruizen door het Kruger. Top! Ze waren gisteren gearriveerd, wij hadden 24uurs observatie dus ze vielen meteen met hun neus in de boter! Het mindere van het verhaal was dat het enorm waaide en koud was, waardoor we weinig dieren (alleen Impala's, maar dat wordt al gewoontjes.. Klinkt verwend he!) hebben gespot.. Wel lekker aan de Captain Morgan gezeten, muziekje erbij (misschien was dat ook een van de redenen waarom de dieren niet kwamen..), vuurtje en een beetje kletsen. Alle ingredienten voor een erg gezellige avond! Vanochtend vroeg opgestaan omdat we voor de jongens geregeld hadden dat zij ook konden vliegen. Eenmaal hier aangekomen bleek het te erg te waaien, waardoor we dus nu hier in het internetcafe zitten. Vanmiddag boogschappen doen, in het huis alles opruimen, tassen inpakken en een powernapje doen.
Morgenochtend is de planning om rond 7u te vertrekken, slapen morgenavond in een lodge in het Kruger. Top allemaal! We hebben er zin in..

Afgelopen week hebben we geschoten op een luipaard! Echt super gaaf om te doen.. We hebben hem vol geraakt!
Wel jammer van de mooie, papieren luipaard! Was echt top.. Wel een enorm kabaal, oren suizen nog steeds! We hebben nu toch echt eindelijk de lappa afgemaakt met hekwerk en al eromheen! Ook nog een keertje het zwembad schoongemaakt, beneden de builders werkplaats opgeruimd (dit bedoelen we dus met werkzaamheden die we niet echt gedacht hadden te moeten doen..)

De Bazbus vertrekt op woensdag 29 oktober naar Northern Drakensbergen. Daar gaan we hiken en genieten van de mooie, ongerepte natuur. Daar blijven we 1 dag en nacht en gaan dan naar Durban. Hier willen we eigenlijk niet lang blijven, schijnt geen leuke stad te zijn. Dan gaan we naar Southbroom, waar we zelf reizen naar Margate (THE place to be voor een gezellig avondje stappen) en Port Shepstone. Dan gaan we verder naar Coffee Bay (check google) waar we gaan surfen en een beetje beachbabes uit gaan hangen ;) Dan rond de 10e van november zijn we in Port Elizabeth waar onze wegen met de jongens scheiden. Wij hebben dan nog een maandje om te reizen richting Kaapstad, dus gaan we lekker op ons gemakje doen! Die planning volgt nog..

Hopelijk alles goed met jullie en bedankt weer voor jullie lieve berichtjes!

Dikke kus

• 25 Oktober 2008 - 12:20

Gerben:

Ha Dames!

Klinkt allemaal veel beter dan hier in Nederland. Ben vorig jaar naar Mozambique en Z-A geweest en uiteraard ook het Krugerpark bezocht, wij sliepen in een lodge vlak naast het Krugerpark, was echt super gaaf, eigenaren zijn gek op Nederlanders dus heel vriendelijk gratis internet etc.
    Anyway ik dacht is een berichie sturen.

Veel plezier nog!!

hahaha

kuss

• 25 Oktober 2008 - 17:48

Annabelle:

Heimwee naar Namibie en een beetje jaloers! Veel plezier met jullie zuid-afrika rondreis!
    Dikke kus

• 25 Oktober 2008 - 22:37

Jochem:

Kruger Park was gisteren bij RTL Travel! Die enkele keer dat ik TV kijk gaat het eindelijk over iets wat me enigsinds boeit. :-P
    Een powernap? Zo-eentje met de afwisseling van geluid, of die met de lading caffeine, slapen en dan in een roes wakker worden? :P
    Geweldig is dat, superhandig tijdens colleges!
    Ik voel me echt ontzettend dom, maar had echt geen flauw idee wat een 'lodge' is, maar "Generally low cost accommodation usually with communal self-catering facilities." verklaart genoeg.

SCHIETEN OP LUIPAARDEN? ZIJN JULLIE HELEMA... oh, papier! ;)
    "We hebben hem vol geraakt!"
    Ik was wel even verbaasd hoor. ;)

Jammer dat jullie update zo kort is, maar wel een flinke planning weer.
    Coffee Bay ziet er op foto's wel echt ontzettend vet uit. Ook wel een geinig stukje land.

Even een minder boeiend bericht: Jochem heeft een nieuwe telefoon! Het vorige leek niet eens meer op een telefoon, maar goed. Maar hoe dat met jullie te maken heeft, nou, ik maakte een tijd geleden al gebruik van RSS feeds, nu ben ik dat weer gaan doen maar nu krijg ik voortaan via julle feed direct jullie berichten op m`n telefoon!
    Floor is ontzettend jaloers en zeurt voortdurend dat ze van telefoon wil ruilen!

Nederland ligt er maar koud en regenachtig bij. Volgens de mensen die er verstand van hebben gaat het deze nacht waarschijnlijk al vriezen.
    Het zou mij niets verbazen, maar de wintertijd mogen ze van mij wel afschaffen (zelfs al zou men nu "een uur langer hebben").

Terzijde, terwijl Nederland op de schop gaat en over een half jaar het communisme in armen sluit zitten jullie nog goed daar in Z-Afrika! ;)
    Ik ben nog steeds fan!

• 25 Oktober 2008 - 22:40

Jochem:

Excuus voor de lengte van mijn voorgaande bericht. Ach, misschien ook alleen maar positief.

• 26 Oktober 2008 - 11:03

Floor:

Liz,I love you!

• 26 Oktober 2008 - 18:05

Floor:

Ha Lieve Liz!
    Heb je net proberen te bellen, maar ik denk dat je telefoon uitstaat...of je hebt geen bereik dat kan ook maar ik krijg je iig niet te pakken! Jammer! Had je graag nog even willen spreken! Ga zometeen naar Antwerpen ben dindsdagavond weer thuis...Ik probeer je dan eind volgende week nog een keertje te bellen! Smsen dan wel even over een tijd dat het jou uitkomt!
    Ben blij dat je zo aan het genieten bent en dat het met de heimwee weer wat meevalt!
    Dikke kus voor jou en voor Ingmar!
    Liefs Floor

• 26 Oktober 2008 - 19:23

Yvonne:

Superleuk om te horen dat jullie jullie plannen zelfs onderweg wijzigen! Spannend hoor!

• 26 Oktober 2008 - 20:19

Ilse Van Gelder:

Hoi,

lekker een beetje rondtrekken en schieten op luipaarden (weliswaar van papier,maar ja), dat heb je hier niet!! Geniet er maar van en veel plezier in het Kruger!

Groetjes

• 27 Oktober 2008 - 09:18

Henk:

Zo Dames

Het gaat lekker lees ik wel, jullie zijn goed bezig om op papieren dieren te schieten zo kan ik het ook ze lopen toch niet weg.
    Liz ik mis je wel bij bm,en zal ik eens een nieuwtje vertellen ik word dit jaar geen prins,wat zal karnaval voor mij rustig verlopen of vol lopen.
    Ingmar voor jou ook een vriendelijke groet van mij en ga er samen verder van genieten, het doet me goed dat jullie het samen naar je zin hebt.

Vele Groeten uit het koude Nederland.

PS wij gaan nog op vakantie in Tsjechie 13 november tot 18 november.

• 27 Oktober 2008 - 13:41

Oma Agnes:

hallo liza en ingmar
    heb zojuist alle foto's
    weer gezien,heel mooi zijn ze geworden.ik ben
    fan van de giraffen,dus daar zal ik er wel een van aflaten drukken!
    ik vindt t fijn dat t goed met jullie gaat,maar niet van die gevaarlijke dingen doen hoor,zoals dat bunjee jumpen!verder wens ik jullie nog een heerlijke tijd samen.

• 27 Oktober 2008 - 17:03

Maaike:

Hai lieve meiden,
    klinkt weer helemaal fantastisch! Duidelijk dat jullie aan het genieten zijn ;)

• 27 Oktober 2008 - 17:24

Carina:

He meiden, wat leuk weer om al jullie avonturen te lezen! Klinkt goed, de planning die jullie tot nu toe hebben gemaakt. En ook gezellig dat jullie wat company hebben tot aan Port Elizabeth. Het is inmiddels maandag, dus ik hoop dat jullie goed zijn aangekomen. Heel veel plezier nog en doe inderdaad maar lekker rustig aan! Liefs Carina

• 27 Oktober 2008 - 17:25

Carina:

p.s. wat een mooie foto's toch weer!

• 27 Oktober 2008 - 17:26

• 28 Oktober 2008 - 12:39

Roos:

Hej Meiden,
    Ben echt wel jaloers op jullie:(
    Ik zit hier maar saai aan school te werken.
    Het weer zit ook niet echt mee, wordt al echt koud.

Maar gelukkig heb ik jullie verhalen om een beetje mee weg dromen..

Heel veel plezier nog daar wat zeker gaat lukken natuurlijk!!

Xdikke kuss Roos!

• 01 November 2008 - 10:24

Blommekes:

hoi meiden
    zo te horen gaat het jullie oke.jullie zullen wel weer moeten wennen als jullie terug zijn?dan zal alles wel heel saai lijken hier.nog veel plezier en het allerbeste.

• 03 November 2008 - 14:47

Florence:

Ha lieve lieve Lizel!
    Nog steeds prima naar je zin neem ik aan! Anders had ik wel een telefoontje gehad of niet? Ik ga dit weekend weer een poging wagen om je te bellen hoop dat de verbinding het toelaat! Wil even je stem horen! En checken wat voor avonturen je nu weer hebt mee gemaakt! Hier in Antwerpen/Breda gaat het goed! Hard werken maar het blijft leuk! Met paarden alles prima! Ben zo blij altijd als ik na een drukke schooldag op stal aan kom! Afgelopen zondag was het hier heerlijk weer! Ben lekker vroeg het bos in gegaan met de schatjes! Echt heerlijk rustig genieten! Rav rent vrolijk mee! Gaat ook goed met hem in combi met paarden! Hij luisterd heel goed en vind ook alles prima!
    En Ing, hoe haat het met jou?
    Hebben jullie geld trouwens ontvangen? Zou inmiddels denk ik wel op de rekening moeten staan!
    Lieve levensredders! Geniet daar maar veel! Tijd gaat super snel!
    Love you, Liz!
    Dikke kus! Floor

• 05 November 2008 - 09:53

Patrick Ernst.:

Hallo Dames...
    Eindelijk heb ik jullie site ontdekt.
    En het ziet er allemaal heel spannend uit, zeker als ik lees wat jullie nu allemaal meemaken.
    Dit is echt een one-in-a-life-time-ervaring.
    Nou dames, nog heel veel plezier daar, en succes!!

groeten en tot ziens. Patrick.

Ps. Ingmar, Wanneer kun je met kerst werken, laat ff weten. (LOL)

• 05 November 2008 - 18:13

Renske Koolstra:

Hey girls!

Alles nog steeds goed daar in het mooie SA? Vermaken jullie je een beetje op reis? Ben benieuwd, het is zo mooi!

Wees maar blij dat jullie voorlopig onderweg zijn, Nederland is ook maar zo..Nederlands.. Heb ontzettend heimwee en ga ook zeker terug!

Dikke kus!
    Renske

• 06 November 2008 - 20:06

Casa Miquell:

Beste ingmar en lizzy, het doet me goed om te lezen dat het jullie goed vergaat aldaar. Wij hebben inmiddels ook een wereldreis met de familie hier achter de rug naar Centreparcs. Lekker wandelen in het dierentuintje, snorkelen in het zwembad, en culinaire hoogstandjes at the plaza. S`avonds live optredens van Corry en de Krekels........that`s real adventure!. Ik wens jullie alle geluk, gegroet Michel